Cowboybonen met rundvlees en spek

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Cowboybonen met rundvlees en spek
Met gerookte spek, rundergehakt en bonen kunnen deze hartige cowboybonen worden geserveerd als bijgerecht of hoofdmaaltijd. De zoete en hartige saus brengt alle elementen samen voor een stevig en comfortfood gerecht, perfect voor uw volgende barbecue. En met de ronde BBQ Outdoor Skillet kun je de bonen buiten op een open vuur bereiden, voor een diepe, gegrilde smaak. Maar laat het de volle 15 minuten sudderen, want dat is nodig om ervoor te zorgen dat alle smaken goed samensmelten.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 225 gram spek
  • 450 gram mager rundergehakt
  • 1 kleine zoete ui, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram barbecuesaus
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 60 gram bruine suiker
  • 1 el chilipoeder
  • 400 gram pintobonen, uitgelekt
  • 1 verse jalapeño, in plakjes gesneden
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de grill voor op 200 °C Plaats de skillet op de grill om deze 5 minuten voor te verwarmen.
  • 2
    Voeg de reepjes spek aan de skillet toe en bak ze bruin en knapperig, ongeveer 3-5 minuten per kant. Plaats de knapperige spek op een bord met keukenpapier om het overtollig vet te verwijderen.
  • 3
    Bak het rundergehakt in de skillet tot het bruin en kruimelig is, ongeveer 10 minuten. Haal het uit de pan en zet deze opzij in een kleine mengkom. Bak de ui, paprika en knoflook in de pan tot de ui zacht is en begint te bruinen, ongeveer 10 minuten. Plaats het rundergehakt terug in de skillet, samen met de barbecuesaus, mosterd, azijn, bruine suiker, chilipoeder en pintobonen.
  • 4
    Hak de spek in stukjes en voeg de helft aan de bonen toe. Laat de bonen 15 minuten sudderen op de grill zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe. Serveer de bonen gegarneerd met de rest van het spek en de jalapeño's.