
INGREDIЁNTEN
- Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Voor de focaccia:
- 400 g patentbloem
- 10 g fijn zout
- 8 g instant droge gist
- 360 ml warm water
- Olijfolie
Voor het bloemenpatroon:
- rode ui
- rode paprika, dun diagonaal gesneden
- 1 prei, julienne gesneden
-
Bereidingswijze
-
1Voor de focaccia: plaats het warme water en de gist in een grote mengkom en klop het geheel tot de gist is opgelost. Voeg de bloem toe, gevolgd door het zout. Meng het met een spatel tot er een ruw deeg ontstaat. Bedek met een theedoek en plaats de kom 20 minuten op een warme plek in de keuken.
-
2Maak je handen nat en vorm een komachtige vorm. Schep het deeg met je handen op, laat het vallen en vouw het over zichzelf heen. Herhaal dit totdat je kleine luchtbelletjes ziet en het deeg gladder is, ongeveer 2-3 minuten. Besprenkel het rijkelijk met olijfolie en laat het afgedekt nog eens 20 minuten rusten.
-
3Verwarm de oven tot 230 °C / 482 °F / Gasstand 9
-
4Kantel het deeg na 20 minuten op uw werkblad en vouw het een paar keer om. Smeer de ondiepe Le Creuset braadpan van 26 cm in met olijfolie en plaats het deeg in de ovenschaal. Verdeel het deeg met je handen over de hele oppervlakte van de ovenschaal. Besprenkel het met wat olijfolie.
-
5Vorm op het deeg een bloemenpatroon met de voorbereide groenten en laat het onafgedekt nog eens 20 minuten rijzen. Gebruik prei voor de bloemstengels, schijfjes ui en paprika voor de bloemen. Je zou kleine belletjes op het oppervlak van het deeg moeten kunnen zien. Maak met je vingertoppen kuiltjes in het oppervlak van het deeg en bestrooi het met Maldon-zout. Laat het een paar minuten rusten en serveer het warm.