Gebakken ei in filodeeg

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Gebakken ei in filodeeg
INGREDIЁNTEN
  • Ei
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 g filodeeg, ontdooid
  • 100 ml olijfolie
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • Verse basilicum om te garneren
  • 6 scharreleieren
  • Zout en peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven tot 180 °C / 356 °F/ Gasstand 4
  • 2
    Leg een vel op een schoon oppervlak en bestrijk het met olijfolie. Leg een ander vel er bovenop en herhaal dit totdat alle vellen opgebruikt zijn.
  • 3
    Snijd de opeengestapelde vellen in 6 vierkanten. Vul elke Le Creuset Mini-Braadpan met één van de vierkante opeengestapelde vellen. Druk het filodeeg in de Mini-Braadpan met behulp van de onderkant van een glas.
  • 4
    Plaats de Mini-Braadpan op een bakplaat. Breek één ei in elke cocotte. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Bak gedurende 20 minuten, of iets langer als je het ei liever wat harder hebt.
  • 5
    Bak ondertussen het spek tot het knapperig is. Serveer de eieren met verse kruiden, fetakaas, zongedroogde tomaten, asperges of gebakken champignons.