Sorbet

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Moeilijk Moeilijk
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 100 g poedersuiker
  • 2 eetlepels glucose
  • 1 eetlepels suikerbietenstroop
  • 120 ml water
  • Smaak naar keuze (zie bereiding)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Mix de poedersuiker, glucose, suikerbietstroop en water in een Le Creuset-pot. Verwarm op middelhoog vuur tot er kleine bubbels verschijnen. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Doe alles in een mengkom en laat afkoelen. Voeg ingrediënten van de gewenste smaak toe aan de gekoelde sorbet, roer goed en giet dan in de ijsmachine. Verschillende smaakrichtlijnen: Bessenmix: 500 g gepureerde bessenmix (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen. Kers: 500 g gepureerde kersen (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen. Mango: 400 g gepureerde mango (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen. Ginger Lime: 30 mg versgeraspte gember, 250 ml water en het sap van één limoen. Coconut Lime: Een blikje kokosmelk evenals het sap en de schil van een limoen. Mix dan alles in een ijsmachine, tot er een uniforme bevroren massa wordt gevormd.Verdeel de massa in een vierkante Le Creuset ovenschaal (13 cm).Plaats in de vriezer tot het geserveerd moet worden.Serveer in kleine Le Creuset-kopjes (100 ml).
  • 2
    Verschillende smaakrichtlijnen:
  • 3
    Bessenmix:
  • 4
    500 g gepureerde bessenmix (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen.
  • 5
    Kers:
  • 6
    500 g gepureerde kersen (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen.
  • 7
    Mango:
  • 8
    400 g gepureerde mango (vers of ingevroren) evenals het sap van een halve citroen.
  • 9
    Ginger Lime:
  • 10
    30 mg versgeraspte gember, 250 ml water en het sap van één limoen.
  • 11
    Coconut Lime:
  • 12
    Een blikje kokosmelk evenals het sap en de schil van een limoen.