Abrikozen-energieballen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig
Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur
Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4
2-4
- VERWIJDEREN TOEVOEGEN AAN KOOKBOEK
- DELEN
- AFDRUKKEN
- VERWIJDEREN TOEVOEGEN AAN KOOKBOEK
- DELEN
- AFDRUKKEN
Deze abrikozen-energieballen zitten vol gezonde ingrediënten: grijp er een als je een snelle oppepper nodig hebt.
INGREDIЁNTEN
- Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 150 g gemengde noten, bijvoorbeeld cashewnoten, gepelde
- amandelen of hazelnoten
- 30 g sesamzaadjes
- 150 g gedroogde abrikozen
- 1 el agavesiroop
- 3-4 el geraspte kokosnoot
-
Bereidingswijze
-
1Rooster de noten op middelhoge temperatuur in een anti-aanbakpan van Le Creuset (zonder vet) tot u ze kunt ruiken; haal ze dan uit de pan en laat ze iets afkoelen.
-
2Doe de geroosterde noten samen met de sesamzaadjes, abrikozen en agavesiroop in een hakmolen en hak tot een homogeen mengsel ontstaat.
-
3Gebruik een theelepel om een deel van het deeg uit te scheppen en maak er kleine balletjes van. Verdeel het kokosschaafsel over een groot plat bord en draai de balletjes om. Koel de ballen ongeveer 20 minuten lang voordat u ze opeet.