Ingrediёnten
- 1 citroen, rasp
- klein bosje verse Italiaanse kruiden (salie, tijm, oregano, basilicum etc.)
- theelepel chilivlokken (of een klein stukje verse rode peper)
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 eetlepel venkelzaad
- 200 ml olijfolie
- peper en zout, naar smaak
- 200 gram jonge geitenkaas (het liefst in plakjes)
- 2 avocado’s
- sushiazijn (je kunt hiervoor ook limoen- of citroensap gebruiken)
- Om te serveren: homemade flatbread, toast of stokbrood
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de olijfolie in een pan, samen met de kruiden, citroenrasp, chilivlokken, knoflook, venkelzaad en peper en zout naar smaak. Laat de olie afkoelen.
-
2Pak je mooiste schaal of pan en leg hier de plakjes geitenkaas in, giet hier de kruiden olie overheen. Dek de schaal af en laat ‘overnight’ marineren.
-
3Snijd 1 avocado doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Smeer de avocadohelften in met sushi azijn, je kunt hiervoor ook limoen- of citroensap gebruiken! Dit voorkomt dat de avocado gaat verkleuren en geeft extra smaak.
-
4Leg beide helften met de bolle kant naar boven op je snijplank en snijd beide helften in dunne plakjes. Leg beide helften op het bord waar je de gemarineerde geitenkaas op wilt serveren.
-
5Druk beide helften zachtjes uit tot twee waaiers en leg de waaiers tegen elkaar aan. Maak het geheel zo rond mogelijk, snijd de randjes eraf (en eet deze direct lekker op!) zodat de avocado cirkel zo rond mogelijk is. Herhaal dit met de tweede avocado. Verdeel de gemarineerde geitenkaas over de avocado carpaccio, drizzle er wat van de kruiden olie overheen en serveer met toast of stokbrood! Je deelt met z’n tweeën 1 bord.