
INGREDIЁNTEN
- Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Kruidensaus
- 60 ml avocado-olie of olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 sjalot, fijngehakt
- 60 gram gehakte verse peterselie
- 1/2 tl grof keukenzout
- 1/4 tl versgemalen zwarte peper
Biefstuk en aardappelhash
- 250 gram goede entrecote
- Grof keukenzout
- Vers gemalen zwarte peper
- 2 el avocado-olie, verdeeld
- 225 g Yukon Gold aardappelen, in blokjes gesneden
- 60 gram in blokjes gesneden gele ui
- 100 gram in blokjes gesneden rode paprika
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1 snufje cayennepeper
- 3 eieren
-
Bereidingswijze
-
1Voor de kruidensaus: Plaats de olie, rode wijnazijn, sjalot, peterselie, zout en peper in een middelgrote mengkom. Klop tot het geheel gemengd is en zet het opzij.
-
2Voor het hash: Verwarm de grill tot 260 °C of de hoogste stand. Wanneer de grill heet is, plaats je de BBQ Outdoor Skillet op de grillroosters en laat je hem 5 minuten voorverwarmen.
-
3Dep de biefstuk droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Voeg 1 eetlepel avocado-olie toe aan de skillet. Als de olie heet is, voeg dan de biefstuk toe en braadt het voor 4 minuten. Keer de steak om en braad het tot de interne temperatuur 55 °C bereikt heeft, ongeveer 4-5 minuten. Plaat de biefstuk op een snijplank om het te laten rusten.
-
4Draai de temperatuur lager (tot ongeveer 180 °C) en voeg de resterende eetlepel avocado-olie toe aan de pan. Voeg de aardappelen, ui, peper, knoflook, paprikapoeder en cayennepeper toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en een snufje zout. Roerbak het geheel tot de paprika's en uien zacht zijn en de aardappelen knapperig en gaar, ongeveer 8-10 minuten. Breng op smaak met extra peper en zout, indien nodig.
-
5Snijd de biefstuk in hapklare stukjes. Draai de temperatuur lager (tot ongeveer 150 °C) en voeg de biefstuk toe aan het hash. Meng alles door elkaar. Breek de eieren voorzichtig bovenop de hash en breng de eieren op smaak met peper en een snufje zout. Sluit de deksel van de grill (of bedek de pan met aluminiumfolie) tot de eiwitten gestold zijn, maar de dooier nog een beetje zacht is, ongeveer 5 minuten.
-
6Haal het gerecht van de grill en serveer de hash en eieren, besprenkeld met de kruidensaus.
Geef jezelf energie voor de avonturen van de dag met deze energierijke hash, direct op de grill bereid. Alle ingrediënten worden in de openlucht in de BBQ Outdoor Skillet bereid en voor het serveren overgoten met een pittige kruidensaus, wat nadien eenvoudig schoon is te maken. Het gerecht is een kleurrijke mix van groenten, entrecote en gebakken eieren en gemakkelijk om te serveren, perfect voor ontbijt, brunch of zelfs diners in de buitenlucht.
