- Groenten
Ingrediёnten
- 500 g boontjes
- 2-3 el boter
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1/8 tl paprikapoeder
- 1 el verse gember, geraspt
- ½ tl zout
- ¼ el zers gemalen zwarte peper
- 3 el geroosterde amandel flakes
- 3 el kokos, geroosterd
-
Bereidingswijze
-
1Was en maak de boontjes schoon en verwijder eventueel draadjes.
-
2Blancheer ze in kokend gezouten water voor ongeveer 4 minuten, laat ze uitlekken in een zeef en spoel af onder koud water. Zet apart.
-
3Doe intussen de helft van de boter in een steelpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en fruit 2-3 minuten. Voeg de knoflook, paprikapoeder en gember toe en bak nog 1-2 minuten. Verwijder en zet apart.
-
4Doe de resterende boter en sperziebonen in de pan en breng op smaak met zout. Kook ongeveer 5-7 minuten al roerend.
-
5Voeg het sjalot- en knoflookmengsel weer toe aan de pan, roer en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en kokoschips.
-
6Serveer onmiddellijk.