
Een ideale brunchschotel voor een snel maar voedzaam ontbijt of een langzame start van het weekend. Alles in één pan voor maximale smaak met minimale inspanning. Dit stevige ontbijt uit Amerika is daar al eeuwen populair.
INGREDIЁNTEN
- Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 1 el olie
- 1 kleine rode ui, versnipperd
- 1 teentje knoflook, geplet
- Zeezout & versgemalen zwarte peper
- 75 g chorizo, gesneden in halve maantjes
- 300 g gekookte aardappel, in blokjes
- 1/2 el gerookte paprika
- 1/2 el Sriracha, naar keuze
- 2 grote el gebakken bonen
- 2 eieren
- Peterselie, om af te werken
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op: 200°C/ Hetelucht 180°C/ Gasstand 6
-
2Warm eerst de olie op in een koekenpan op halfhoog vuur en voeg dan de ui toe. Laat 4 à 5 minuten bakken tot de ui glazig wordt. Voeg de knoflook toe samen met een snufje zout en laat nog 1 minuut bakken.
-
3Voeg de gesneden chorizo toe en bak 2 à 3 minuten tot hij krokant wordt en de olie loslaat. Voeg de gekookte aardappel toe met de paprika en meng alle ingrediënten.
-
4Voeg indien gewenst de Sriracha toe en dan de gebakken bonen. Roer zodat alle ingrediënten gemengd worden. Kruid met een beetje peper en zout.
-
5Neem de pan van het vuur en maak twee kuiltjes in de aardappelmix. Breek een ei in elk kuiltje en zet in de oven gedurende 5 à 8 minuten. Zo stolt het eiwit maar blijft het eigeel vloeibaar.
-
6Haal de pan uit de oven en bestrooi met grofgehakte peterselie. Dien op met geroosterd zuurdesembrood.
-
7Dit gerecht is lekker op zichzelf maar kan ook met gekruimelde feta of harde geitenkaas gegeten worden.
-
8Maak een vegetarische schotel door de chorizo te vervangen door blokjes vegetarische worst of gerookte tofu.