Ingrediёnten
- 3 grote scharreleieren
- 250 ml room
- 2 ml vanillepoeder
- 5 ml kaneel
- Schil van 2 sinaasappels
- 6 hot cross buns
- 40 g zachte boter
- 50 g pure chocolade, in stukjes
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C bij hetelucht.
-
2Maak de pudding door de eieren, room, vanillepoeder, kaneel en sinaasappelschil door elkaar te mengen met een garde.
-
3Snijd de hot cross buns doormidden en besmeer ze rijkelijk met boter.
-
4Bestrooi met stukjes chocolade en zet de helften weer op elkaar. Leg de broodjes dan in de Le Creuset Heritage rechthoekige ovenschaal van 26 cm.
-
5Giet de pudding om de broodjes heen en bak ze 45-50 minuten totdat de pudding in het midden gestold is en een gouden kleur heeft.
-
6Serveer warm met of zonder vanille-ijs.