- Chocolade
Ingrediёnten
- 500 g gezouten boter, kamertemperatuur
- 800 g pure chocolade (70%), in stukjes
- 30 g karamelchocolade, gesmolten
- 12 grote scharreleieren, losgeklopt
- 1 kg lichtbruine suiker
- 400 g patentbloem
- 80 g cacaopoeder
- 400 g bosbessen
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 160°C.
-
2Smelt de boter in een steelpan tot deze nootachtig en lichtbruin is. Zet het vuur uit en breng het over in een kom. Voeg de chocolade toe en klop tot het gesmolten en glad is.
-
3In een staande mixer met een platte menghaak, klop de boter en suiker op een medium snelheid tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder samen en spatel het door de geklopte eieren. Voeg tijdens het mengen, langzaam het chocolade-botermengsel toe, gevolgd door de bosbessen.
-
4Giet de browniemix in een rechthoekige cakevorm van 33 cm van Le Creuset. Lepel de karamel over het hele oppervlak en trek met behulp van de achterkant van een lepel of spies de chocolade heen en weer door het beslag om een marmerachtig effect te creëren. Bak gedurende 1 uur en 10 minuten, totdat het stevig aanvoelt en er lichte scheuren aan de randen zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een koelrek tot het volledig is afgekoeld. Snijd in vierkantjes en serveer met extra bosbessen.