- Groenten
Ingrediёnten
- 75 g sweet chilli saus
- 2 tl gemalen kurkuma
- 1 tl milde kerrie
- ½ el chilisaus
- Een snuifje zeezout
- 1 citroen
- 1 el koolzaadolie
- 500 g bloemkoolroosjes
- 300 g flespompoen in "maantjes" (zie Tips van de chef)|400 g blik kikkererwten
- 2 takjes verse munt, blaadjes geplukt
- Een beetje citroensap
- 1 tl knoflookpuree
- 150 g natuuryoghurt
- Zeezout & versgemalen zwarte peper
- 75 g volkoren rijst, gekookt
- 50 g spinazie
- 10 g verse koriander, gehakt
-
Bereidingswijze
-
1Voeg in een grote kom de sweet chilli sauce, de kurkuma, de kerrie, de chilisaus, het zout, een beetje citroensap en de olie samen voor de marinade. Voeg de bloemkool en de flespompoenmaantjes toe en roer ze door de marinade.
-
2Leg de bloemkool en de flespompoenmaantjes op een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven gedurende 20 à 25 minuten tot ze zacht en lichtjes geschroeid zijn.
-
3Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze in de kom en roer ze door de marinade.
-
4Leg 10 minuten voor einde van de kooktijd nu ook de gemarineerde kikkererwten op de bakplaat zodat ze krokant worden. Draai de bloemkool en de pompoenmaantjes tegelijkertijd om zodat ze gelijkmatig garen.
-
5Maak ondertussen de dressing. Hak de munt fijn en voeg ze in een kom bij de andere ingrediënten, met uitzondering van de kruiden. Klop alles samen met een vork en kruid tot slot.
-
6Om af te werken, leg de spinazie op de bodem van de kom. Voeg de gekookte rijst toe en leg daarop de geroosterde bloemkool, pompoen en kikkererwten. Werk af met wat munt-yoghurtdressing en strooi er wat grof gesneden koriander over.