- Vlees
Ingrediёnten
- 4 el sojasaus
- ¼ zoete peer, geraspt
- 3 el bruine suiker
- 1 el droge sherry
- 1 el sesamolie
- 1 el gochujang, Koreaanse chilipasta
- 2 à 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 el verse gember, geraspt
- ½ tl zwarte peper, versgemalen
- 3 sjalotten, fijngehakt
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 700 g steak (rumpsteak) of lendebiefstuk
- Kookolie
- Fijngesneden lente-uitjes om af te werken
-
Bereidingswijze
-
1Meng alle ingrediënten voor de vleesmarinade in een kom tot de suiker opgelost is.
-
2Meng er het sesamzaad bij.
-
3Snij het vlees in heel dunne reepjes tegen de vezel in. Doe bij de marinade en laat 30 minuten marineren.
-
4Bereid ondertussen de Aziatische salade met papaja en peer en de chilidip.
-
5Verhit de olie in een Le Creuset koekenpan. Voeg het vlees erbij en bak aan beide kanten (ongeveer 5 minuten in totaal). Werk het vlees af met de lente-uitjes en serveer met de Aziatische salade met papaja en peer & chilidip.