Bulgogi & Aziatische Peer Salade

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Bulgogi & Aziatische Peer Salade
Het klassieke Koreaanse gerecht, "Bulgogi" betekent letterlijk vuurvlees. Traditioneel gemaakt met rundvlees, wordt dit Koreaanse BBQ-recept op smaak gebracht met de lekkerste marinade en geserveerd met een peren salade.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE MARINADE:
  • 4 el sojasaus
  • ¼ zoete peer, geraspt
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el droge sherry
  • 1 el sesamolie
  • 1 el gochujang, Koreaanse chilipasta
  • 2 à 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 el verse gember, geraspt
  • ½ tl zwarte peper, versgemalen
  • 3 sjalotten, fijngehakt
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 700 g steak (rumpsteak) of lendebiefstuk
  • Kookolie
VOOR DE GARNERING:
  • Fijngesneden lente-uitjes om af te werken
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng alle ingrediënten voor de vleesmarinade in een kom tot de suiker opgelost is.
  • 2
    Meng er het sesamzaad bij.
  • 3
    Snij het vlees in heel dunne reepjes tegen de vezel in. Doe bij de marinade en laat 30 minuten marineren.
  • 4
    Bereid ondertussen de Aziatische salade met papaja en peer en de chilidip.
  • 5
    Verhit de olie in een Le Creuset koekenpan. Voeg het vlees erbij en bak aan beide kanten (ongeveer 5 minuten in totaal). Werk het vlees af met de lente-uitjes en serveer met de Aziatische salade met papaja en peer & chilidip.