- Bloem
Ingrediёnten
- 500 ml amandelmelk
- Vanilleboonzaden of een halve geraspte tonkaboon
- 160 g bloem
- 250 g witte suiker
- 3 eidooiers
- 100 g witte chocolade
- 5-7 druppels rode voedingskleurstof
- Frambozen of aardbeien
-
Bereidingswijze
-
1Laat de melk en de geraspte tonkaboon sudderen. Dek af en laat afkoelen.
-
2Meng de bloem en de suiker in een kom en giet vervolgens de afgekoelde melk erbij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Zeef en zet voor 12 tot 24 uur in de koelkast.
-
3Haal het mengsel de volgende dag 60 minuten voor het bakken uit de koelkast. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in en giet het mengsel in de cups.
-
4Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
5Bak 10 minuten lang op 220 °C en vervolgens 60 minuten lang op 180 °C. Controleer de kleur van de cannelés aan het einde van de baktijd. Als ze nog steeds licht van kleur zijn, bak dan nog eens 5 minuten.
-
6Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm voordat u ze eruit haalt.
-
7Smelt de witte chocolade au bain-marie en kleur het met een paar druppels rode kleurstof.
-
8Giet de chocolade over de cannelés en laat ze in de koelkast opstijven of besprenkel ze voor het opdienen.
-
9Garneer ze met frambozen of aardbeien.
-
10Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen. Mocht het beslag 's nachts uit zichzelf uit elkaar vallen, breng het dan voorzichtig weer samen met een spatel.