- Vis
Ingrediёnten
- 1-2 cm verse gember, gesneden
- 1 knoflookteentje, fijngesneden
- 1 lente-ui, in fijne ringen gesneden
- 1 el sojasaus
- 4 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
- ½ tl pilipilischilfers (of meer naar smaak)
- 150 g zalm, in plakjes gesneden
- 160 g ongekookte sushi rijst
- 2 tl suiker
- Zout
- 100 ml bietensap
- 1-2 el rode wijnazijn
- ½ bundel van radijs, in tweeën gesneden
- 1-2 tl wakame zeewier of gedehydrateerde aramide
- 1 kleine komkommer
- 1 wortel, in kleine reepjes gesneden
- 2 eieren
- 1 tl lichte sojasaus
- 1 tl sesamolie
- ½ avocado
- 1 tl van sesamzaad
-
Bereidingswijze
-
1Meng gember, knoflook en lente-ui met de sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, sesamolie, honing en pilipilischilfers om een marinade te verkrijgen. Bestrooi de zalm met de marinade en bewaar in de koelkast gedurende 20 tot 30 minuten. Kook de rijst voor de sushi volgens de instructies op de verpakking. Meng de resterende rijstazijn met de suiker en ½ koffielepel zout. Giet het azijnmengsel over de gekookte rijst, giet de rijst in een ondiepe schaal en laat afkoelen door regelmatig te roeren. Meng het rode bietensap met de rode wijnazijn, marineer de radijs en voeg zout toe. Rehydrateer het zeewier volgens de instructies op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes in de pan zonder vet toe te voegen. Snij de halve avocado in reepjes. Schil de komkommer en snijd hem in dikke plakken in de lengte. Klop de eieren in een kleine schaal met de sojasaus en voeg het gesneden zeewier toe. Verhit de sesamolie in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en kook op 3-4 minuten op laag tot middelhoog vuur tot het ei gaar is. Verwijder de omelet van de pan, rol en snijd in reepjes. Laat alle ingrediënten afkoelen tot kamertemperatuur. Deel voor de presentatie de rijst in twee Le Creuset-kommen en voeg er de zalm, avocado, omeletplakjes en gesneden groenten aan toe. Bestrooi tot slot met sesam en serveer.