- Chocolade
Ingrediёnten
- 150 g hele gepelde amandelen
- 400 g pure chocolade (minimum 65% cacaobestanddelen)
- 12 muntblaadjes
- 50 ml neutrale olie
- 1 snufje zout
- 150 g frambozen
-
Bereidingswijze
-
1Rooster de amandelen zonder vetstof in een pan tot ze goudbruin worden. Roer ze af en toe om zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen.
-
2Breek de chocolade in stukken en hak de muntblaadjes fijn. Laat ze samen au bain marie smelten. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt, anders verbrandt de chocolade.
-
3Klop de olie door de chocolade met een garde. Roer er dan het zout onder.
-
4Vet een diepe bakplaat lichtjes in met boter of olie en leg hier een stuk bakpapier in, maar zorg ervoor dat deze er aan twee kanten een stuk uitsteekt. Zo kan u straks de chocolade eenvoudig uit de vorm halen.
-
5Verdeel vervolgens de amandelen over de bakplaat en giet daar de gesmolten chocolade over. Klop een paar keer met het blik op het aanrecht en beweeg het heen en weer om de chocolade goed te verdelen en zodat er geen luchtbellen ontstaan.
-
6Snijd nu de frambozen in de lengte in twee en druk ze in de chocolade.
-
7Laat de chocolade op een koele plek voor ong. 4 uur volledig afkoelen.
-
8Haal nu de chocolade-noga met behulp van de bakpapieren handvatten uit de vorm. Snijd met een scherp mes in grote stukken van verschillende vormen. Pak de stukken in aluminiumfolie, bakpapier of vershoudfolie in en bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast. Bon Appétit!