- Chocolade
Ingrediёnten
- 500 ml volle melk
- 1 vanillestokje, geschraapt
- 125 g bloem
- 250 g witte suiker
- 3 eidooiers
- 20 g bittere cacaopoeder
- 30 g cacaopoeder
-
Bereidingswijze
-
1Breng de melk aan de kook met de geschraapte vanillezaadjes. Dek af en laat afkoelen.
-
2Meng de bloem, de suiker en 20 g cacaopoeder in een kom en giet vervolgens de afgekoelde melk erbij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Zeef en zet voor 12 tot 24 uur in de koelkast.
-
3Haal het mengsel de volgende dag 60 minuten voor het bakken uit de koelkast. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in en giet het mengsel in de cups, waarbij u de bakvorm tot ¾ vult.
-
4Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak 10 minuten lang op 220 °C en bak vervolgens 60 minuten lang op 180 °C.
-
5Controleer de kleur van de cannelés aan het einde van de baktijd. Als het deeg nog steeds licht van kleur is, bak dan voor nog eens 5 minuten.
-
6Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm. Verwijder de cannelés als ze zijn afgekoeld. Rol de cannelés in cacaopoeder voordat u ze opdient.
-
7Tip van de chef:
-
8Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.