Ingrediёnten
- 225 g boter, op kamertemperatuur
- 300 g lichtbruine suiker
- 360 g cakemeel / tarwebloem
- 5 ml baking soda
- 2 ml fijn zout
- 1 groot scharrelei
- 1 kopje 70% pure chocoladestukjes (chocolate chips)
- 40 mini-eitjes met chocoladespikkels ook bekend als speckled eggs
- Vanille-ijs voor het serveren
-
Bereidingswijze
-
1Mix de boter en suiker met een elektrische mixer tot er een witte, romige substantie ontstaat.
-
2Voeg het ei toe en mix tot het ei is opgenomen.
-
3Zeef de droge ingrediënten en voeg ze toe aan de natte ingrediënten.
-
4Voeg de chocoladestukjes toe.
-
5Meng tot er deeg ontstaat.
-
6Vet de Le Creuset bakvorm voor 12 paaseieren licht in.
-
7Weeg 12 x 50 g ballen deeg af en druk ze stevig in de bakvorm.
-
8Doe er een paar gespikkelde eitjes op en bak ze 15 à 20 minuten.
-
9Laat 5 minuten afkoelen in het blik.
-
10Haal ze er voorzichtig uit.
-
11Serveer ze warm met vanille-ijs of bewaar ze maximaal vier dagen in een luchtdichte bak.
-
12U kunt het resterende deeg in plastic folie bewaren en maximaal een maand invriezen. Ontdooi het deeg en maak er ballen van zoals hierboven vermeld.