Chocolate chip cookies voor Pasen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
+10 +10
Chocolate chip cookies voor Pasen
Zoet, zacht, extra dik en vol heerlijke chocolade, een echte paastrakatie!
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 300 g lichtbruine suiker
  • 360 g cakemeel / tarwebloem
  • 5 ml baking soda
  • 2 ml fijn zout
  • 1 groot scharrelei
  • 1 kopje 70% pure chocoladestukjes (chocolate chips)
  • 40 mini-eitjes met chocoladespikkels ook bekend als speckled eggs
  • Vanille-ijs voor het serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Mix de boter en suiker met een elektrische mixer tot er een witte, romige substantie ontstaat.
  • 2
    Voeg het ei toe en mix tot het ei is opgenomen.
  • 3
    Zeef de droge ingrediënten en voeg ze toe aan de natte ingrediënten.
  • 4
    Voeg de chocoladestukjes toe.
  • 5
    Meng tot er deeg ontstaat.
  • 6
    Vet de Le Creuset bakvorm voor 12 paaseieren licht in.
  • 7
    Weeg 12 x 50 g ballen deeg af en druk ze stevig in de bakvorm.
  • 8
    Doe er een paar gespikkelde eitjes op en bak ze 15 à 20 minuten.
  • 9
    Laat 5 minuten afkoelen in het blik.
  • 10
    Haal ze er voorzichtig uit.
  • 11
    Serveer ze warm met vanille-ijs of bewaar ze maximaal vier dagen in een luchtdichte bak.
  • 12
    U kunt het resterende deeg in plastic folie bewaren en maximaal een maand invriezen. Ontdooi het deeg en maak er ballen van zoals hierboven vermeld.