- Eieren
Ingrediёnten
- 50 gr pure chocolade 70%
- 20 gr boter
- 10 gr vloeibar e room
- 20 gr eigeel
- 75 gr eiwit
- 25 gr fijne kristalsuiker
- 150 gr frambozenpulp
- 25 gr kristalglucose
- 80 gr water
- 50 gr suiker
- 2 gr sorbetstabilisator
- 87 gr natuur yoghur t
- 1 schil van een bergamotcitroen
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de chocolade, de boter en de room au bain-marie.
-
2Klop het eiwit op, vermeng goed met de kristalsuiker en voeg dan het eigeel toe.
-
3Meng de twee bereidingen onder elkaar, het mengsel moet glad en homogeen zijn.
-
4Bak gedurende 2 min. op 180°C in een geventileerde oven.
-
5Verwarm het water, de kristalglucose, de kristalsuiker samen met de stabilisator op 83°C.
-
6Giet ver volgens over de frambozenpulp, de natuur yoghur t en de schil van bergamotcitroen.
-
7Laat 24 uur r usten, mix en bewaar in de diepvriezer.