- Fruit
Ingrediёnten
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 150 g bloem
- Een snuifje zout
- 3 el cacaopoeder
- 100 g boter, gesmolten
- 200 ml melk
- 3 rijpe peren
- 200 g fijne suiker
- 4 tl water
- 200 ml slagroom
- 2 tl zout
-
Bereidingswijze
-
1Klop voor de clafoutis de eieren met de suiker in een kom. Voeg de bloem, het zout en het cacaopoeder toe en roer goed tot een glad beslag. Giet dan de gesmolten boter erbij en tot slot de melk.
-
2Warm de oven voor op 200 °C/ 180 °C heteluchtoven/ gasoven stand 6.
-
3Schil de rijpe peren, verwijder het klokhuis en snij ze in twee.
-
4Vet een rechthoekige ovenschaal in en bestuif met bloem. Giet het clafoutisbeslag in de schaal, leg hier de peren op. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40 minuten.
-
5Maak de karamelsaus, terwijl de taart in de oven staat. Doe de suiker en het water in een kleine steelpan. Zet op middelmatig vuur en laat het gedurende 5 minuten karamelliseren. Haal de pan van het vuur wanneer de siroop een gouden, karamelachtige kleur krijgt en voeg de room toe. Deze zal gaan borrelen, dus gebruik een siliconen spatel om te mengen. Voeg zout naar smaak toe en giet de karamel in een kannetje om af te koelen.
-
6Serveer de clafoutis en de saus apart, zodat iedereen kan kiezen hoeveel karamel zij op de taart wensen. Bon Appétit!