- Eieren
Ingrediёnten
- 2 medium eieren
- 2-4 plakken ontbijtspek
- 1-2 tl fijn geraspte Parmezaan
- Een paar cherrytomaten
- Zout en zwarte peper
- Bieslook
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven met een rooster in het midden voor op 210 ℃ (hete lucht 190 ℃). Snijd de bieslook in fijne ringen. Scheid het eigeel van het eiwit en bewaar dit in verschillende kommen. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. En schep hier rustig de bieslookringen door. Bak de ontbijtspek in de pan aan beide kanten licht aan en haal het dan van het vuur. Leg de spek per 2 plakken tegen elkaar in de pan en verdeel hier het eiwit over. Maak met een eetlepel een deuk in de eiwitwolken, hier komt straks het eigeel in. Bestrooi de wolken met Parmezaanse kaas en plaats de cherrytomaatjes in de pan. Zet het geheel dan 5-6 minuten in de oven. Leg het eigeel voorzichtig in de deuken van de wolken en bak het nog 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en serveer de wolken op knapperig brood.