Crispy garlic guacamole

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
1-2 1-2
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 8 tenen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 100 gram feta kaas
  • 2 avocado’s
  • ½ limoen, sap en rasp
  • klein bosje koriander, fijngehakt
  • peper en zout, naar smaak
  • optioneel: als je van pittig houdt een theelepel chilivlokken, shriracha saus of wat
  • fijngehakte jalape.o/chili peper.
  • 1 zak (200 gram) tortilla chips naturel
  • Bereidingswijze

  • 1
    Pel de knoflook tenen en snijd ze in de breedte, in dunne – zo gelijk mogelijke – plakjes.
  • 2
    Verwarm ondertussen de olijfolie in een pannetje en frituur de plakjes knoflook totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de plakjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3
    Bewaar de knoflookolie voor het maken van een vinaigrette, om mee te koken of als dip bij vers stokbrood. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en pel de schil.
  • 4
    Prak het vruchtvlees samen met alle overige ingrediënten (behalve de tortilla chips), de helft van de knoflook chips en feta. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5
    Maak de guacamole op met de rest van de verkruimelde feta, knoflook chips en wat fijngehakte koriander.
  • 6
    Serveer met tortilla chips.