Ingrediёnten
- 8 tenen knoflook
- 50 ml olijfolie
- 100 gram feta kaas
- 2 avocado’s
- ½ limoen, sap en rasp
- klein bosje koriander, fijngehakt
- peper en zout, naar smaak
- optioneel: als je van pittig houdt een theelepel chilivlokken, shriracha saus of wat
- fijngehakte jalape.o/chili peper.
- 1 zak (200 gram) tortilla chips naturel
-
Bereidingswijze
-
1Pel de knoflook tenen en snijd ze in de breedte, in dunne – zo gelijk mogelijke – plakjes.
-
2Verwarm ondertussen de olijfolie in een pannetje en frituur de plakjes knoflook totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de plakjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3Bewaar de knoflookolie voor het maken van een vinaigrette, om mee te koken of als dip bij vers stokbrood. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en pel de schil.
-
4Prak het vruchtvlees samen met alle overige ingrediënten (behalve de tortilla chips), de helft van de knoflook chips en feta. Breng op smaak met peper en zout.
-
5Maak de guacamole op met de rest van de verkruimelde feta, knoflook chips en wat fijngehakte koriander.
-
6Serveer met tortilla chips.