- Fruit
Ingrediёnten
- 125 ml brandy
- 500 g gemengd fruit, zoals gedroogde cranberry's, rozijnen of krenten
- 1 el kaneel
- 2 el gemberpoeder
- 1 tl gemalen kardemom
- 20 g gedroogde kokos
- Sap en zeste van 1 sinaasappel
- 250 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g fijne kristalsuiker
- 6 grote scharreleieren
- 250 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 1/2 tl bakpoeder
- Sap en zeste van 1 sinaasappel
- Custardvla
- Poedersuiker
- Verse bessen bedekt met eetbaar goudpoeder of eetbare goudverf
-
Bereidingswijze
-
1Maak de brandy warm. Voeg het gemengde fruit, de kaneel, gember, kardemom, gedroogde kokos en sinaasappelsap toe. Laat 2 uur staan.
-
2Verwarm na 2 uur de oven voor op 160°C (heteluchtoven) of 180°C (normale oven). Meng de boter en suiker door elkaar tot een lichte, romige massa ontstaat. Voeg de eieren één voor één toe en mix elk ei er goed doorheen.
-
3Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en meng kort. Voeg het brandymengsel toe en spatel het er goed doorheen. Schep het geheel in een ingevet tulbandblik van Le Creuset of een ingevette ronde braadpan van 22 cm uit de Signature Collection.
-
4Bak de cake 1 uur en 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen in het blik of de braadpan en snijd hem daarna pas aan. Serveer met custardvla, poedersuiker en verse bessen bedekt met feestelijk eetbaar goudpoeder of eetbare goudverf.