Drop Scones met pruimen en honing

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Drop Scones met pruimen en honing
Het seizoen van de damastpruimen is heel kort en is een keerpunt in het kookjaar. Sudderende damastpruimen voor jam of een pruimencake met specerijen en honing maken, herinnert eraan dat de zomer onvermijdelijk overgaat in de herfst. Het is de tijd van zachter licht en gedemptere kleuren. De tijd voor een warmere, zachtere kookstijl. Het is het seizoen dat altijd rust in de keuken brengt.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 400 g damastpruimen
  • 1 vers vanillestokje
  • 2 eetlepels vloeibare honing, plus extra naar smaak
  • 1 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 175 g tarwebloem
  • 4 tl bakpoeder
  • ½ sinaasappel, fijngeraspte zeste
  • 40 g blonde rietsuiker
  • Een snuifje fijn zeezout
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 el vloeibare honing, plus extra om te garneren
  • 1 grote klont boter, plus extra om te garneren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Warm de oven voor op 200 °C/ 180 °C heteluchtoven/ gasoven stand 6.
  • 2
    Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Gaat het niet makkelijk? Gebruik dan voorzichtig de punt van een mes om ze los te wrikken.
  • 3
    Leg de gehalveerde pruimen in een kleine ovenschaal met 2 eetlepels water. Snijd het vanillestokje over de lengte door, schraap de zwarte zaadjes eruit en voeg ze toe aan de pruimen. Schep de pruimen door de schaal om de vanille te verspreiden.
  • 4
    Snijd het vanillestokje nogmaals door en de stukken bij de pruimen. Sprenkel de vloeibare honing erover, plet de steranijs en voeg die toe aan de pruimen samen met de laurierblaadjes.
  • 5
    Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak zonder deksel gedurende ongeveer 20 minuten of tot de pruimen in elkaar zakken en zoet geuren.
  • 6
    Begin nu aan het sconebeslag: doe de bloem in een grote mengkom met het bakpoeder, de sinaasappelzeste, de suiker en het zout. Breek het ei erbij en voeg de melk en de honing toe. Gebruik een klopper om alles goed te mengen.
  • 7
    Smelt de boter in de pannenkoekenpan op een middelmatig vuur. Giet dan het merendeel van de schuimende boter in het sconebeslag en roer om alles goed te mengen.
  • 8
    Giet 4 royale eetlepels beslag in de pan om vier aparte rondjes beslag te maken. Bak ze gedurende 1-2 minuten, tot de onderkant goudbruin ziet. Draai elke scone om met een kleine spatel en bak aan de andere zijde gedurende 1-2 minuten tot ook deze zijde goudbruin ziet. Bewaar de gebakken scones op een bord terwijl je de rest van het beslag bakt.
  • 9
    Serveer de Drop Scones met een royale hoeveelheid geroosterde vanillepruimen en nog wat vloeibare honing als extraatje. Ze smaken ook heerlijk met wat volle natuuryoghurt erbij. Bon Appétit
 
Wanneer er kleine blaasjes verschijnen op de bovenkant van de scone, is het tijd om ze te draaien.
 
 
Le Creuset