- Fruit
Ingrediёnten
- 400 g damastpruimen
- 1 vers vanillestokje
- 2 eetlepels vloeibare honing, plus extra naar smaak
- 1 steranijs
- 2 laurierblaadjes
- 175 g tarwebloem
- 4 tl bakpoeder
- ½ sinaasappel, fijngeraspte zeste
- 40 g blonde rietsuiker
- Een snuifje fijn zeezout
- 1 ei
- 100 ml melk
- 1 el vloeibare honing, plus extra om te garneren
- 1 grote klont boter, plus extra om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1Warm de oven voor op 200 °C/ 180 °C heteluchtoven/ gasoven stand 6.
-
2Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Gaat het niet makkelijk? Gebruik dan voorzichtig de punt van een mes om ze los te wrikken.
-
3Leg de gehalveerde pruimen in een kleine ovenschaal met 2 eetlepels water. Snijd het vanillestokje over de lengte door, schraap de zwarte zaadjes eruit en voeg ze toe aan de pruimen. Schep de pruimen door de schaal om de vanille te verspreiden.
-
4Snijd het vanillestokje nogmaals door en de stukken bij de pruimen. Sprenkel de vloeibare honing erover, plet de steranijs en voeg die toe aan de pruimen samen met de laurierblaadjes.
-
5Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak zonder deksel gedurende ongeveer 20 minuten of tot de pruimen in elkaar zakken en zoet geuren.
-
6Begin nu aan het sconebeslag: doe de bloem in een grote mengkom met het bakpoeder, de sinaasappelzeste, de suiker en het zout. Breek het ei erbij en voeg de melk en de honing toe. Gebruik een klopper om alles goed te mengen.
-
7Smelt de boter in de pannenkoekenpan op een middelmatig vuur. Giet dan het merendeel van de schuimende boter in het sconebeslag en roer om alles goed te mengen.
-
8Giet 4 royale eetlepels beslag in de pan om vier aparte rondjes beslag te maken. Bak ze gedurende 1-2 minuten, tot de onderkant goudbruin ziet. Draai elke scone om met een kleine spatel en bak aan de andere zijde gedurende 1-2 minuten tot ook deze zijde goudbruin ziet. Bewaar de gebakken scones op een bord terwijl je de rest van het beslag bakt.
-
9Serveer de Drop Scones met een royale hoeveelheid geroosterde vanillepruimen en nog wat vloeibare honing als extraatje. Ze smaken ook heerlijk met wat volle natuuryoghurt erbij. Bon Appétit