Fajitas met gegrilde middenrifbiefstuk

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Fajitas met gegrilde middenrifbiefstuk
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 kg middenrifbiefstuk
  • Olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 12 maïstortilla's
  • 3 paprika's, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in plakjes gesneden
  • 80 gram korianderbladeren, grof gehakt
  • 100 gram guacamole
  • 100 gram pico de gallo
  • 100 gram zure room
  • 2 limoenen, in partjes gesneden
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de grill tot 200 °C.
  • 2
    Leg de middenrifbiefstuk op een bakplaat en besprenkel met olijfolie om de biefstuk te coaten. Breng op smaak met zout, peper, chilipoeder, komijn, knoflook en uienpoeder en wrijf het mengsel in de biefstuk tot het gelijkmatig bedekt is.
  • 3
    Plaats een pizza- of bakplaat op de grill om deze 5 minuten voor te verwarmen. Voeg de tortilla's en rooster ze aan beide kanten. Wikkel de tortilla's in aluminiumfolie en leg ze op de koelere kant van de grill om ze warm te houden.
  • 4
    Braad de biefstuk in de pan, aan beide kanten, tot deze bruin en dichtgeschroeid is, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de biefstuk uit de pan en laat hem op een snijplank 5 minuten rusten. Plaats ondertussen de paprika en de uien in de pan en voeg indien nodig meer olie toe. Breng de groenten op smaak met zout en sauteer tot ze zacht en bruin zijn, ongeveer 5 minuten. Snijd de biefstuk tegen de draad in en plaats deze in de pan om het op te warmen. Garneer de biefstuk met koriander.
  • 5
    Zet de pan met biefstuk en paprika op tafel en serveer direct met warme tortilla's, guacamole, pico de gallo, zure room en partjes limoen.
 
Voor malse, sappige biefstukfajitas is een vlezig stuk middenrifbiefstuk de beste keuze, vanwege de rijke rundvleessmaak. In plaats van het vlees vooraf in stukken te snijden, kun je het in zijn geheel grillen, zodat de sappen in het vlees blijven. Je kunt het vervolgens in plakken snijden voordat je het serveert. Door de biefstuk en paprika's op de BBQ Outdoor Pizzaplaat te bereiden, kunt je de sissende magie van restaurantfajitas in een groot formaat op je eigen buitengrill nabootsen. Voeg tortilla's en een drietal sausjes toe voor een complete maaltijd en het enige wat je verder nog nodig hebt zijn een paar verfrissende margarita's.
 
 
Le Creuset