- Bloem
Ingrediёnten
- 5 g verse gist
- 5 ml lauw water
- 150 g tarwebloem type 550
- 1 snufje zout
- 1 el olijfolie
- Zout en rozemarijn om te bestrooien
-
Bereidingswijze
-
1Los de gist op in het water in een kleine kom.
-
2Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed goed. Laat een nachtje in de ijskast staan.
-
3Breng de volgende dag het deeg op kamertemperatuur gedurende 30 minuten.
-
4Warm de pan op halfhoog vuur. Verdeel ondertussen het deeg in 4 gelijke stukken en vorm ze tot lange platte schijven.
-
5Leg de vier platte schijven op een ingevette bakplaat. Draai voor het grillen de platte schijven nog eens om op de met olie ingesmeerde bakplaat. Leg de platte schijven in een Le Creuset grillpan en bak ze gedurende 5 à 6 minuten aan elke zijde tot ze goudbruin zien. Zet het vuur lager na het omdraaien.
-
6Neem de flatbreads uit de grillpan en bestrijk ze onmiddellijk met olijfolie. Bestrooi de flatbreads met zout en rozemarijn en dien warm op.