Flatbread/Platbrood

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Flatbread/Platbrood
Zacht en luchtig, deze platte broden zijn gemakkelijk te maken en te grillen op uw Le Creuset gietijzeren grill. Flatbreads zijn meestal gemaakt met zuurdesem, maar met dit recept maakt u gebruik van gist om een heerlijk luchtig en smakelijk platbrood te bakken, perfect om te serveren met onze lamskoteletten met pepermunt.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 5 g verse gist
  • 5 ml lauw water
  • 150 g tarwebloem type 550
  • 1 snufje zout
  • 1 el olijfolie
  • Zout en rozemarijn om te bestrooien
  • Bereidingswijze

  • 1
    Los de gist op in het water in een kleine kom.
  • 2
    Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed goed. Laat een nachtje in de ijskast staan.
  • 3
    Breng de volgende dag het deeg op kamertemperatuur gedurende 30 minuten.
  • 4
    Warm de pan op halfhoog vuur. Verdeel ondertussen het deeg in 4 gelijke stukken en vorm ze tot lange platte schijven.
  • 5
    Leg de vier platte schijven op een ingevette bakplaat. Draai voor het grillen de platte schijven nog eens om op de met olie ingesmeerde bakplaat. Leg de platte schijven in een Le Creuset grillpan en bak ze gedurende 5 à 6 minuten aan elke zijde tot ze goudbruin zien. Zet het vuur lager na het omdraaien.
  • 6
    Neem de flatbreads uit de grillpan en bestrijk ze onmiddellijk met olijfolie. Bestrooi de flatbreads met zout en rozemarijn en dien warm op.