
Dit kleurrijke recept is een levendig, flatbread vol groenten, gebakken op de BBQ Outdoor Pizzaplaat. Zes verschillende groenten worden bovenop een verse amandel-rucola pesto gelegd en afgewerkt met pittige geitenkaas voor een hoogwaardige versie van uw standaard gegrilde pizza. De gelijkmatige warmteverdeling van de geëmailleerde gietijzeren pizzaplaat betekent dat je binnen enkele minuten een knapperige, taaie korst krijgt. Het is een smaakvolle manier om de overvloed van het seizoen te serveren terwijl je geniet van het buitenhuis koken.
INGREDIЁNTEN
- Brood & Granen
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Deeg:
- 120 ml warm water
- 1/2 tl suiker
- 1/2 tl snelwerkende gist
- 300 gram bloem, plus extra indien nodig
- 1/2 tl zout
- 1 1/2 tl olijfolie
Amandel-rucola pesto:
- 450 gram rucola
- 1 el citroensap
- 60 gram geroosterde amandelen
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 1/2 tl gehakte knoflook
- 60 ml olijfolie
- 1 tl zout
Flatbread:
- Griesmeel, voor het bestuiven van de snijplank
- Olijfolie
- 1/2 kleine gekookte biet, dun gesneden
- 115 g oesterzwammen
- 1/4 cup cherrytomaten, gehalveerd
- 1/2 rode paprika, dun gesneden
- 1/4 rode ui, dun gesneden
- 1 cup rugula
- 115 g geitenkaas, verkruimeld
-
Bereidingswijze
-
1Voor het deeg: Meng het water, de suiker en de gist in een mengkom. Laat ongeveer 5 minuten staan totdat er luchtbellen verschijnen. Doe de bloem en het zout in de kom. Meng het deeg met een deeghaak op middelhoge tot lage snelheid tot er een bal is gevormd en loskomt van de zijkanten van de kom, ongeveer 8-10 minuten. Als het deeg te nat en plakkerig is, voeg dan 1 eetlepel bloem toe en meng tot het gecombineerd is, voeg zo nodig meer toe.
-
2Bedek een schone mengkom met de olijfolie. Voeg het deeg toe en bedek het losjes met een natte doek of vershoudfolie. Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen tot het verdubbeld is in volume. Of u kunt het bedekken en het 's nachts in de koelkast laten rijzen. Als u 's nachts laat rijzen, haal dan 30 minuten voor gebruik uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
-
3Voor de pesto: Doe de rucola, amandelen, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, het citroensap en zout in een blender of keukenmachine. Blend het op een lage snelheid totdat een grove pesto wordt gevormd. Zet het opzij.
-
4Voor het flatbread: Als u klaar bent om het flatbread te voltooien, verwarmt u de grill of oven tot 260 °C. Gebruik vervolgens wat griesmeel om het werkoppervlak mee te bestuiven. Rol het deeg uit tot het ongeveer 38 cm lang en 20 cm breed.
-
5Bedek de pizzaplaat lichtjes met olijfolie en wat griesmeel. Plaats het deeg op de pizzaplaat. Verspreid de rucola pesto over het midden van het deeg. Laat ongeveer 2,5 cm langs de randen vrij. Misschien heeft u maar een deel van de pesto nodig.
-
6Plaats de bieten, oesterzwammen, tomaten, rode paprika, rode ui, rucola en geitenkaas over de pesto. Plaats de pizzaplaat op de grill (of in de oven), sluit het deksel en bak tot de groenten zacht zijn en het deeg knapperig en bruin is, ongeveer 12 minuten.