
Wie houdt er niet van een klassieke Niçoise? Dit recept is een
knipoog naar het iconische gerecht met de toevoeging van koraalroze gebakken garnalen om het geheel naar een hoger niveau te tillen.
INGREDIЁNTEN
- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 700 g garnalen
- Knoflookboter, om in te bakken
VOOR DE SALADE
- 700 g krieltjes, geschild en gekookt
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 halfzachtgekookte scharreleieren, gehalveerd of in vieren gedeeld
- Waterkers of babyspinazie
- 100 g kappertjes, afgespoeld
- 150 g fijne sperziebonen, geblancheerd
- Radijs, in dunne plakjes gesneden
VOOR DE DRESSING
- 2-4 ansjovisfilets
- 60 ml olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 15 ml grove mosterd
- 10 g fijngehakte dille
- Zout en peper
VOOR ERBIJ
- Melbatoastjes of croutons
-
Bereidingswijze
-
1Bereid de dressing voor. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
-
2Schep de gekookte krieltjes en rode ui door de dressing en laat minimaal 30 minuten marineren.
-
3Schik de waterkers of babyspinazie op Riviera-collectie borden van Le Creuset. Garneer met de aardappelen, uien, kappertjes, sperziebonen en radijsjes.
-
4Net voor het opdienen: Verhit de knoflookboter in een gietijzeren skillet of anti-aanbakpan van Le Creuset en bak de garnalen, één keer draaiend, in porties, tot ze koraalroze en gaar zijn. Zorg ervoor dat u de pan niet te vol doet, want u moet de warmte behouden en de garnalen mogen niet koken of stomen.
-
5Schik de garnalen op de salade en serveer met melbatoastjes of croutons.