- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 2 sinaasappels of kleine rode pompelmoes
- 1 sjalot, dun gesneden
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 tl extra virgine olijfolie
- 4 x 90 g heilbotfilets of andere stevige witte vis
- 1 tl zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 1 el extra virgine olijfolie
- ½ cup in de winkel gekochte kruidensaus van goede kwaliteit, zoals chimichurri of pesto
- 1⁄4 cup geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- Citroenpartjes om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Voor de Citrus Vinaigrette: Haal het vliesje van de buitenkant van de sinaasappel of popelmoes. Snijd de vrucht in partjes en bewaar het sap voor een ander recept. Plaats de sinaasappelpartjes in een kleine mengkom. Voeg sjalotten, azijn en olie toe. Schep licht door elkaar. Serveer de vinaigrette bij de heilbot.
-
2Voor de Heilbot: Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de heilbotfilets middenin de Le Creuset Vis Ovenschaal. Gelijkmatig bestrooien met zout en peper en besprenkelen met olijfolie. Bedek met deksel en plaats in de voorverwarmde oven totdat de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 15-20 minuten.
-
3Haal de Le Creuset Vis Ovenschaal uit de oven en haal de deksel er vanaf. Besprenkel vis met de kruidensaus en besprenkel met hazelnoten. Serveer onmiddellijk met schijfjes citroen ernaast.