Gebakken Zalm met Lentegroenten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Gebakken Zalm met Lentegroenten
Deze knapperige zalm van restaurantkwaliteit is met Le Creuset makkelijk thuis te bereiden. Combineer het met broccolini en sugarsnaps voor een verkwikkende maaltijd.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Olijfolie
  • 4 verse zalmfilets (in porties)
  • 400 g broccolini, gestoomd
  • 200 g sugar snaps, gesneden en gestoomd
  • Wilde rijst, om te serveren
  • Verse limoen of citroen, om uit te knijpen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Microkoriander of groene groentenscheuten (micro greens), om te garneren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm een Le Creuset 26 cm Koekenpan met 4x Sterkere Anti-Aanbaklaag op middelhoog vuur en besprenkel met olijfolie.
  • 2
    Kruid de zalm en plaats deze met de huid naar beneden in de hete pan. Bak gedurende 4 minuten, draai en bak gedurende 30 seconden totdat het net klaar is en de huid knapperig is.
  • 3
    Serveer met gestoomde groenten, wilde rijst en een goede scheut citroen- of limoensap. Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak. Garneer met microkoriander of groene groentenscheuten (micro greens) en serveer.