- Vlees
Ingrediёnten
- 2 kg lamsbout
- 100 g zachte boter
- 8 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 20 g rozemarijn, geplukt en fijngehakt
- Sap en zeste van 1 citroen
- 25 ml olijfolie
- 100 g zachte boter
- Zout
- Peper
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C/190°C hete lucht.
-
2Haal de lamsbout uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Leg in een ovale braadpan van 29 cm uit de Signature-collectie van Le Creuset. Laat een uur lang staan om op kamertemperatuur te komen.
-
3Prik met een scherp mes gaatjes in de huid van het lam, ongeveer 1 tot 1½ cm diep. Zo kan de marinade in het lamsvlees trekken.
-
4Doe de zachte boter in een kom met de knoflook, rozemarijn, het citroensap en de citroenzeste, olijfolie, zout en peper, en roer goed door elkaar. Verspreid het mengsel over de lamsbout.
-
5Zet de lamsbout in de oven en kook gedurende 1 uur; haal na 1 uur het deksel eraf en laat de lamsbout 30 minuten lang aanbraden.
-
6Haal de lamsbout zodra deze gaar is uit de oven en laat hem 10-15 minuten rusten.
-
7Snijd het lamsvlees aan en serveer met uw keuze van bijgerechten.