- Fruit
Ingrediёnten
- 1 broccoli
- Sap van 1 citroen
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Bulgurtarwe of couscous, gekookt
- Olijfolie
- 2 perziken, doormidden gesneden
- 2 nectarines, doormidden gesneden
- 4 abrikozen, doormidden gesneden
- 30 ml honing
- 2 balletjes burrata of 2 blokjes halloumi
- 12 plakjes coppaham of vleeswaren naar keuze (optioneel)
- 8 broodstengels
- Balsamicoazijn, voor erbij
- Waterkers of rucola, voor erbij
-
Bereidingswijze
-
1Breng een braadpan met water aan de kook. Leg de broccoli voor 30 seconden in het water tot hij heldergroen is. Haal de broccoli uit de pan en leg in ijskoud water.
-
2Snijd de broccoli in hapklare stukjes en doe in een blender. Mix tot ‘grof gezeefd’.
-
3Roer citroensap, zout en peper door de grof gezeefde broccoli, schep er gekookte bulgurtarwe of couscous en een flinke scheut olijfolie door en zet opzij.
-
4Zet een rechthoekige grillit van 32 cm van Le Creuset op middelhoog vuur. Bestrijk de steenvruchten met honing en olijfolie.
-
5Leg zodra de grill warm is het steenfruit er met de snijkant omlaag op. Grill 2 minuten lang aan beide kanten en haal van de grill.
-
6Besprenkel de burrata met olijfolie, zout en peper. Serveer met de gegrilde steenvruchten (besprenkeld met wat balsamicoazijn), coppaham, broodstengels en broccolisalade. Serveer met verse waterkers of rucola.