- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 25 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook, in fijne plakjes gesneden
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 500 g grote zwarte tijgergarnalen, schoongemaakt
- 60 ml mayonaise
- 30 ml srirachasaus
- 15 ml worcestershiresaus
- Sap en zeste van 1 citroen
- 6 sneetjes zuurdesembrood
- Olijfolie
- 2 avocado’s
- Citroensap
-
Bereidingswijze
-
1Doe de olijfolie in een kom met de knoflook, het zout en de peper.
-
2Maak de garnalen schoon en verwijder hun darmkanaal. Prik vervolgens de garnalen vanaf de staart tot de kop op kleine houten spiesjes. Bestrijk de garnalen met de knoflookolie en zet ze opzij.
-
3Doe voor de cocktailsaus de mayonaise, de srirachasauss, de worcestersaus en het sap en de zeste van een citroen in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
-
4Zet een diepe vierkante grill van 30 cm van Le Creuset op middelhoog vuur. Leg zodra de grill warm is de garnalen erop. Wacht tot grillstrepen ontstaan en tot de garnalen felroze kleuren (dit duurt ongeveer 2 minuten aan beide kanten).
-
5Besprenkel het zuurdesembrood met olijfolie en leg het op de hete grill. Wacht tot grillstrepen ontstaan en tot het brood geroosterd is, ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
-
6Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit. Bestrijk ze met de resterende knoflook-olijfolie en leg ze 1 minuut lang met de open kant omlaag op de hete grill.
-
7Serveer de garnalen met een scheutje citroensap, de Cocktailsaus, de gegrilde avocado's, het zuurdesembrood en de gegrilde citroenhelften.
-
8Tip van de chef: Als u er de voorkeur aan geeft de schaal en de kop van de garnalen te verwijderen, zal de kooktijd korter zijn, maar het vlees wordt nog steeds roze als het gaar is.