Gegrilde lamsrack met groenten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Gegrilde lamsrack met groenten
Een mals lamsrack voor een fantastische one-skillet maaltijd, tot in perfectie geroosterd op de grill. Gewoon gekruid lamsvlees, omgeven door een scala aan kleurrijke, hartige groenten en vervolgens geroosterd over een open vuur op onze stevige BBQ Outdoor Skillet, speciaal ontworpen voor de grill. Dit recept kan worden gemaakt met een lamsrack, maar het vormen tot een kroonbraadstuk is een eenvoudige manier om een bescheiden stuk vlees tot een indrukwekkend middelpunt te verheffen.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • lamskroon met 6-8 ribben, getrimd
  • Olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/2 kop romanesco broccoli
  • 225 g babyrapen, met blad
  • 225 g aardappelen
  • 225 g koningsoesterzwam, gehalveerd
  • Bereidingswijze

  • 1
    Bedek het lamsvlees licht met olijfolie en breng het aan alle kanten op smaak met zout, peper, uienpoeder en knoflookpoeder. Vouw de lamsribben in de vorm van een kroon, met de vleeszijde naar binnen. Mogelijk moet u ondiepe spleten snijden tussen de botten aan de botzijde om het rek in een cirkelvormige kroon te krijgen. Bind het lamsvlees met behulp van bindtouw in een kroon-braadstuk. Laat het, voor het grillen, op kamertemperatuur komen, ongeveer 1 uur.
  • 2
    Verwarm ondertussen de grill of oven voor op 180 °C.
  • 3
    Plaats de broccoli, raap, aardappelen en oesterzwam in een grote mengkom. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat de groenten gelijkmatig bedek zijn. Leg de groenten in de skillet rond het lamsvlees.
  • 4
    Plaats de skillet op de voorverwarmde grill en sluit het deksel (of plaats het in de oven). Braad de groenten todat ze mals zijn en het lamsvlees ongeveer 57 °C bereikt heeft voor medium-rare, ongeveer 45-60 minuten. Neem het van de grill en laat het 5 minuten rusten. Verwijder het touw en snijd tussen de botten om de lamskoteletten met de groenten te serveren.