Gegrilde regenboogforel met dichtgeschroeide roodlof en gremolata

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
1-2 1-2
Gegrilde regenboogforel met dichtgeschroeide roodlof en gremolata
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Gremolata:
  • 1 cup losjes samengepakte peterseliebladeren
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 citroenen, schil geraspt
Forel:
  • 2 citroenen, gehalveerd
  • 2 hele regenboogforel, gefileerd
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 bosje verse peterselie
  • Olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 bosje groene radicchio
  • 1 bosje rode radicchio
  • 1 bosje radijsjes, met loof en gehalveerd
  • 60 gram gepelde pistachenoten, gehakt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Voor de gremolata: peterselie grof fijnhakken. Voeg de geraspte knoflook en citroenschil toe en ga door met hakken totdat de peterselie fijngehakt is. Onmiddellijk gebruiken of in een luchtdichte container bewaren.
  • 2
    Voor de forel: Verwarm ondertussen de grill of oven voor op 260 °C.
  • 3
    Halveer één citroen en leg deze opzij. Snijd de resterende citroen in dunne plakjes. Bind de schijfjes citroen, tijm en peterselie met behulp van een bindtouw samen en plaats ze in de holte van de forel. Bedek de buitenkant van de forel met olijfolie en breng het op smaak met peper en zout.
  • 4
    Plaats de halve citroen, groene roodlof, rode roodlof en de radijsjes in een mengkom. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • 5
    Werk aan één forel tegelijk. Plaats de forel in het midden van de vierkante BBQ Outdoor Grillmand en plaats de helft van de citroen, roodlof en radijsjes rond de forel. Plaats de grillmand op de voorverwarmde grill (of in de oven). Bak voor 8-10 minuten, draai de forel, citroen en groenten om en laat de forel doorbakken totdat deze schilferig en gaar is, ongeveer 8-10 minuten. Haal de forel van de grill en serveer gegarneerd met de gremolata en gehakte pistachenoten.
 
Een hele regenboogforel is gevuld met citrus en kruiden en genesteld naast hartige groenten in dit rustieke recept. Door een grillmand te gebruiken wordt ervoor gezorgd dat de warmte de forel bereikt voor een rokerige, gechargrilleerde smaak die nadien wordt aangevuld door fris gearomatiseerde gremolata. Deze creatieve elementen vormen samen met geroosterde pistachenoten een ​​avontuurlijk gerecht dat net zo verbluffend mooi als het heerlijk is.
 
 
Le Creuset