- Vlees
Ingrediёnten
- 1 eetlepel (15 ml) plantaardige olie
- 1 grote venkelbol, in plakjes gesneden
- 2 sjalotten, geschild en in plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 rode peper, in blokjes gesneden
- 4 takjes verse rozemarijn, verwijderd van de takjes
- 500 g worstvlees in balletjes gerold
- 410 g blikje groene linzen, afgegoten
- 250 ml Milk Stout bier, op kamertemperatuur
- Peper en zout om op smaak te brengen
- Knoflookaioli om te serveren (optioneel)
-
Bereidingswijze
-
1Plaats de 24 cm Anti-Aanbak Chef's Pan op middelhoog vuur. Voeg de olie, venkel, sjalotten, knoflook en rode peper toe en kook tot het karameliseren (bruinen) begint - roer af en toe de groenten tijdens het bakken.
-
2Haal uit de pan en houd de pan warm op middelhoog vuur, voeg de helft van de gehaktballetjes van worstvlees toe en bak ze aan alle kanten totdat ze mooi bruin worden.
-
3Voeg het Milk Stout bier toe om de pan te deglaceren en voeg vervolgens de groenten samen met de linzen weer toe aan de pan.
-
4Kook op de kookplaat en laat de saus indikken tot de helft van de beginhoeveelheid.
-
5Breng op smaak en serveer met een lepel aioli.