- Zeevruchten
Ingrediёnten
- 500 g rijstnoedels
- 400 g verse gepelde garnalen
- 400 g venusschelpen
- 200 g sojascheuten
- 200 g Chinese boontjes
- 1 bussel groene asperges
- 1 pakje shimeji (witte beukenzwammen)
- 2 stengels citroengras
- 3 schijfjes galanga
- 2 eetlepels nuoc-mamsaus
- 4 eetlepels nemsaus
- 1 theelepel rode currypasta
- 4 kleine rode pepers
- 2 handjes fijngehakte pindanoten
- 1 busseltje Thaise basilicum
- 2 busseltjes koriander
- 4 teentjes look
- 200 g kokosmelk
- 2 eetlepels olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Laat eer st de rijstpasta weken in lauw water terwijl u alle ander e ingrediënten voorbereidt.
-
2Bereiding van de currysaus:
-
3Meng de rode curry met 2 eetlepels olijfolie, de nunc-man- en de nemsaus. Voeg de geplette teentjes look toe, dan de kokosmelk en de in fijne plakjes gesneden kleine rode pepers.
-
4Snijd het citroengras heel fijn en snijd de groene asperges in stukjes.
-
5Verhit de wok op een hoog vuur en doe er de currybereiding in samen met de schijfjes galanga en het citroengras.
-
6Voeg er wanneer het kookpunt bereikt is de garnalen, asperges en Chinese boontjes aan toe. Roerbak alles enkele minuten en voeg dan de noedels toe die u eerst heeft laten uitlekken. Roerbak verder.
-
7Voeg de sojascheuten, het fijngehakte busseltje koriander en Thaise basilicum toe en de shimeji. Roerbak alles nog even verder.
-
8Bestrooi voor het opdienen met de fijngehakte pindanoten en de verse koriander.