- Kaas
Ingrediёnten
- Olijfolie
- 1 rode peper, in plakjes
- 2-3 groene pepers, in plakjes (afhankelijk van uw hittevoorkeur)
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 70 g tomatenpuree
- 3x 400 g cherry-trostomaatjes uit blik
- 15 ml suiker
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 250 g conchiglioni-pastaschelpen, gekookt
- 125 g zachte ricotta
- 125 g roomkaas/crème fraîche
- Zeste van 2 citroenen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 g fijngehakte snijbiet, gekrompen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
-
Bereidingswijze
-
1Zet een Le Creuset Signature Hapjespan van 28 cm op middelhoog vuur en besprenkel met olijfolie. Voeg de peper en knoflook toe en bak tot u ze kunt ruiken.
-
2Voeg vervolgens de tomatenpuree, de tomaten uit blik en de suiker toe en kook nog eens 2 minuten.
-
3Meng door elkaar. Zet het vuur lager en laat 40 minuten lang sudderen. Breng op smaak.
-
4Kook ondertussen de pasta al dente, spoel af en zet apart.
-
5Om de pastavulling te maken, mengt u alle ingrediënten samen. Vul de schelpen met de vulling. Controleer de saus op smaak. Leg de gevulde schelpen in de saus en bestrooi ze met geraspte Parmezaanse kaas. Kook nog eens 5-10 minuten tot de pastaschelpen en vulling heet zijn. Serveer met een knapperig stokbrood, een frisse groene salade en nog wat geraspte Parmezaanse kaas.