
Geïnspireerd door de traditionele worteltaart: geniet zonder schuldgevoel van deze versie, gemaakt met amandelmeel en gegarneerd met honing-yoghurtglazuur.
INGREDIЁNTEN
- Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
VOOR DE WORTELTAART
- 2 grote eieren
- 250 ml Griekse yoghurt
- 80 ml milde plantaardige olie (koolzaad/avocado)
- 160 ml honing
- 125 ml amandelmelk
- 5 ml vanille-extract
- 250 g amandelmeel
- 5 ml kaneel
- 10 ml bakpoeder
- 5 ml natriumbicarbonaat (baking soda)
- 2,5 ml zout
- 75 g geroosterde kokosvlokken
- 200 g wortel, fijn geraspt
- Bakspray
VOOR DE TOPPING
- 250 ml Griekse yoghurt
- 125 ml honing
- Geroosterde kokosnoot voor de garnering (optioneel)
- Pistachenoten voor de garnering (optioneel)
- Gojibessen voor de garnering (optioneel)
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 170 °C en vet een Le Creuset vierkante cakevorm van 23 cm in.
-
2Klop in een grote kom de eieren, yoghurt, olie, honing, amandelmelk en het vanille-extract tot alles goed gemengd is.
-
3Zeef in een aparte kom het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder, de natriumbicarbonaat en het zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng het geheel kortstondig met een spatel. Spatel de geraspte wortelen en geroosterde kokosvlokken erdoor.
-
4Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak 30-40 minuten lang of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
-
5Meng de Griekse yoghurt en honing kortstondig in een kom.
-
6Haal de taart uit de oven en laat hem ten minste 2 uur afkoelen.
-
7Versier de taart met het yoghurtglazuur en garneer met kokos, pistachenoten en gojibessen.
-
8Snijd de taart in 9 stukken en geniet ervan.