- Gevogelte
Ingrediёnten
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 1/2 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
- 7 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 gezouten gekonfijte citroen, fijngehakt
- 2 L kippenbouillon
- 1/2 gegrilde kip
- 2 blikjes kikkererwten
- Dragon voor garnering
- Venkelbloemen voor garnituur
- Sap van 1 citroen
- 150 g Griekse yoghurt
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de olijfolie in een ronde braadpan, begin met laag vuur en bouw langzaam op tot middenhoog vuur.
-
2Voeg de ui en de venkel toe en bak ongeveer 5-8 minuten tot ze glazig zijn. Bak vervolgens de knoflook ongeveer 1 minuut mee. Voegde gekonfijte citroen toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet de temperatuur terug totdat het aan het sudderen is.
-
3Begin nu met het pluizen van de kip en verwijder het bot.
-
4Voeg de kip en kikkererwten toe aan de bouillon en kook dit 5 tot 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
-
5Schenk de soep uit en voeg aan iedere kom een scheutje citroensap en een theelepel Griekse yoghurt toe. Garneer eventueel met de dragong en venkelbloemen. Bon Appétit.