- Groenten
Ingrediёnten
- 300 ml slagroom
- 1 hele butternutpompoen (500 g)
- 125 g bloem
- 3 eidooiers
- 8 g zout
- 5 g gemalen peper
- 2 g geraspte nootmuskaat
- Butternutpuree
- Popcorn
- Paprikapoeder
- 30 g bruine suiker
-
Bereidingswijze
-
1Stoom of bak de hele butternutpompoen (met schil) 40 minuten lang op 180 °C.
-
2Meng de bloem en de melk in een mengkom, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg nootmuskaat, zout, peper en het vruchtvlees van de butternutpompoen toe.
-
3Giet het mengsel in de cups van de Cannelé-bakvorm van Le Creuset.
-
4Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak 40 minuten lang op 160 °C en bak 10 minuten lang af op 180 °C.
-
5Laat de cannelés afkoelen. Leg ze zodra ze zijn afgekoeld op een bakplaat. Strooi bruine suiker over de cannelés en gril ze 5 tot 8 minuten lang op 240 °C.
-
6Garneer met butternutpuree en popcorn en besprenkel met paprikapoeder. Dien warm op.
-
7Noot van de chef: Het is niet nodig om de cannelés te laten rusten. Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.