- Groenten
Ingrediёnten
- 1 flespompoen,
- 2 middelgrote uien,
- 2 teentjes knoflook,
- 1 klein rood chili pepertje (optioneel),
- 1 l groentebouillon,
- 1 tl kerriepoeder,
- 1 tl paprikapoeder,
- 3 takjes tijm,
- 80 ml room of melk (optioneel),
- 3 el olijfolie, versgemalen
- peper en zout.
- 1 snede zuurdesem brood,
- 2 sneetjes spek.
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster daar dan de snede brood en spek krokant in de oven.
-
2Mix alles fijn en laat afkoelen.
-
3Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit, schil en snijd de pompoen in parten.
-
4Pel de uien en snijd in kwarten. Kneus de knoflookteentjes en hak het chilipepertje fijn.
-
5GEROOSTERDLeg de parten pompoen, ui, knoflook en chilipeper op de bakplaat. Strooi het kerrie- en paprikapoeder, peper, zout en enkele takjes tijm over de pompoen.
-
6Besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen 30-40 minuten in de oven totdat de pompoen mooi zacht is.
-
7Haal de knoflook uit de schil en verwijder de takjes tijm.
-
8Voeg de zachte groenten bij de bouillon en mix fijn.
-
9Breng extra op smaak met peper en zout.
-
10Voeg extra bouillon toe indien de soep naar smaak te dik is. Schenk de soep in 4 kommen en serveer met crumble, tijm en naar believen met melk of room.
-
11GESTOOFDFruit de fijngesneden ui, gehakte knoflook, chilipeper en stukjes pompoen in weinig olijfolie. Voeg het kerrieen paprikapoeder, peper, zout en tijm toe. Laat nog 2 minuutjes sudderen. Blus met de bouillon. Laat 15 minuten sudderen. Haal de tijm uit de soep. Mix de soep fijn en breng op smaak met extra versgemalen peper en zout. Voeg extra bouillon toe indien de soep naar smaak te dik is. Schenk de soep in 4 kommen en serveer met crumble, tijm en naar believen met melk of room.
-
12Room kan een spinnenweb vormen om de Halloween-sfeer weer te geven.
-
13Leg de parten pompoen, ui, knoflook en chilipeper op de bakplaat. Strooi het kerrie- en paprikapoeder, peper, zout en enkele takjes tijm over de pompoen.
-
14Fruit de fijngesneden ui, gehakte knoflook, chilipeper en stukjes pompoen in weinig olijfolie. Voeg het kerrieen paprikapoeder, peper, zout en tijm toe. Laat nog 2 minuutjes sudderen. Blus met de bouillon. Laat 15 minuten sudderen. Haal de tijm uit de soep. Mix de soep fijn en breng op smaak met extra versgemalen peper en zout. Voeg extra bouillon toe indien de soep naar smaak te dik is. Schenk de soep in 4 kommen en serveer met crumble, tijm en naar believen met melk of room.