Halloween pompoensoep

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Halloween pompoensoep
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 flespompoen,
  • 2 middelgrote uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 klein rood chili pepertje (optioneel),
  • 1 l groentebouillon,
  • 1 tl kerriepoeder,
  • 1 tl paprikapoeder,
  • 3 takjes tijm,
  • 80 ml room of melk (optioneel),
  • 3 el olijfolie, versgemalen
  • peper en zout.
  • 1 snede zuurdesem brood,
  • 2 sneetjes spek.
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster daar dan de snede brood en spek krokant in de oven.
  • 2
    Mix alles fijn en laat afkoelen.
  • 3
    Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit, schil en snijd de pompoen in parten.
  • 4
    Pel de uien en snijd in kwarten. Kneus de knoflookteentjes en hak het chilipepertje fijn.
  • 5
    GEROOSTERDLeg de parten pompoen, ui, knoflook en chilipeper op de bakplaat. Strooi het kerrie- en paprikapoeder, peper, zout en enkele takjes tijm over de pompoen.
  • 6
    Besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen 30-40 minuten in de oven totdat de pompoen mooi zacht is.
  • 7
    Haal de knoflook uit de schil en verwijder de takjes tijm.
  • 8
    Voeg de zachte groenten bij de bouillon en mix fijn.
  • 9
    Breng extra op smaak met peper en zout.
  • 10
    Voeg extra bouillon toe indien de soep naar smaak te dik is. Schenk de soep in 4 kommen en serveer met crumble, tijm en naar believen met melk of room.
  • 11
    GESTOOFDFruit de fijngesneden ui, gehakte knoflook, chilipeper en stukjes pompoen in weinig olijfolie. Voeg het kerrieen paprikapoeder, peper, zout en tijm toe. Laat nog 2 minuutjes sudderen. Blus met de bouillon. Laat 15 minuten sudderen. Haal de tijm uit de soep. Mix de soep fijn en breng op smaak met extra versgemalen peper en zout. Voeg extra bouillon toe indien de soep naar smaak te dik is. Schenk de soep in 4 kommen en serveer met crumble, tijm en naar believen met melk of room.
  • 12
    Room kan een spinnenweb vormen om de Halloween-sfeer weer te geven.
  • 13
    Leg de parten pompoen, ui, knoflook en chilipeper op de bakplaat. Strooi het kerrie- en paprikapoeder, peper, zout en enkele takjes tijm over de pompoen.
  • 14
    Fruit de fijngesneden ui, gehakte knoflook, chilipeper en stukjes pompoen in weinig olijfolie. Voeg het kerrieen paprikapoeder, peper, zout en tijm toe. Laat nog 2 minuutjes sudderen. Blus met de bouillon. Laat 15 minuten sudderen. Haal de tijm uit de soep. Mix de soep fijn en breng op smaak met extra versgemalen peper en zout. Voeg extra bouillon toe indien de soep naar smaak te dik is. Schenk de soep in 4 kommen en serveer met crumble, tijm en naar believen met melk of room.