Homemade flatbread, met avocado roosjes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Nodig voor het deeg:
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel (+ extra)
  • 300 gram yoghurt of kwark (ongezoet)
  • zeezout
  • (truffel) olijfolie, om in te bakken
Nodig voor de toppings:
  • 2 avocado’s, gesneden in 4 avocado rozen
  • fijngehakte verse kruiden
  • olijfolie om in te dippen
Nodig:
  • 1 skillet of grill-pan
  • hitte bestendige spatels
  • kookkwastje
  • vellen bakpapier en een deegroller
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt in een grote kom en roer met een spatel goed door.
  • 2
    Voeg een flinke snuf zout toe. Kneed het deeg totdat je een zachte bal hebt, voeg wat extra meel toe als dit nodig is.
  • 3
    Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Leg per keer 1 bal tussen twee vellen bakpapier en rol deze uit tot flatbread in de vorm van je pan. Herhaal dit met de andere drie ballen deeg.
  • 4
    Verwarm een gietijzeren (grill) pan of skillet. Kwast ondertussen wat olijfolie aan beide kanten van het deeg. Bak 1 brood per keer, in ongeveer twee à drie minuten per kant goudbruin.