Ingrediёnten
- 400 gram zelfrijzend bakmeel (+ extra)
- 300 gram yoghurt of kwark (ongezoet)
- zeezout
- (truffel) olijfolie, om in te bakken
- 2 avocado’s, gesneden in 4 avocado rozen
- fijngehakte verse kruiden
- olijfolie om in te dippen
- 1 skillet of grill-pan
- hitte bestendige spatels
- kookkwastje
- vellen bakpapier en een deegroller
-
Bereidingswijze
-
1Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt in een grote kom en roer met een spatel goed door.
-
2Voeg een flinke snuf zout toe. Kneed het deeg totdat je een zachte bal hebt, voeg wat extra meel toe als dit nodig is.
-
3Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Leg per keer 1 bal tussen twee vellen bakpapier en rol deze uit tot flatbread in de vorm van je pan. Herhaal dit met de andere drie ballen deeg.
-
4Verwarm een gietijzeren (grill) pan of skillet. Kwast ondertussen wat olijfolie aan beide kanten van het deeg. Bak 1 brood per keer, in ongeveer twee à drie minuten per kant goudbruin.