Ingrediёnten
- 100 g suiker
- 85 g honing
- 1 el plantaardige olie
- 3 tl baking soda
- 150 g fijne suiker
- 2 el water
- 150 ml slagroom
- 50 g gezouten boter
- 1 el vanillepasta (of vanille-extract)
- 4 tl zeezout
- 175 g pure chocolade
- 175 g melkchocolade
-
Bereidingswijze
-
1Maak eerst de honeycomb: giet de suiker en de honing in een steelpan en warm op middelmatig vuur tot de suiker volledig gesmolten is. Laat gedurende 3 minuten sudderen tot het mengsel goudgeel kleurt.
-
2Bekleed intussen een rechthoekige bakplaat van 31 cm met wat bakpapier en bestrijk met plantaardige olie.
-
3Zet het vuur uit wanneer het mengsel goudgeel kleurt en klop met de hand de baking soda door de karamel. Klop krachtig gedurende 10 seconden tot er een gouden schuimende massa ontstaat. Giet de massa op de beklede bakplaat en laat het op een droge plaats minstens 2 uur afkoelen.
-
4Begin aan de karamel: doe de suiker en het water in een steelpan en warm op middelmatig vuur op tot de suiker smelt. Zet na 2 minuten het vuur hoger en laat de karamel gedurende 5 minuten koken. Haal de steelpan van het vuur, wanneer de suikerstroop een karamelkleur heeft. Voeg de room in een keer al roerend toe. (wees voorzichtig want de koude room reageert met de warme karamel). Werk de karamel af door de zeezout, de boter en de vanille toe te voegen. Meng goed en laat lichtjes afkoelen.
-
5Smelt de melkchocolade samen met de pure chocolade in de magnetron of au bain-marie.
-
6Stort de gesmolten chocolade uit over de bakplaat en giet er wat karamel over, gevolgd door wat honeycomb. Gebruik een spatel en spreid alles door elkaar met een draaiende beweging.
-
7Laat volledig afkoelen op een koude en droge plek. Bon Appétit!