- Vlees
Ingrediёnten
- 1 kg rundergehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 3 takjes tijm, fijngehakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 30 ml olijfolie, om in te bakken
- 6 hamburgerbroodjes met sesamzaad, doormidden gesneden
- Plakjes mozzarella
- Ingelegde rode uitjes, voor erbij
- Koolsla, voor erbij
- Sriracha-mayonaise, voor erbij
-
Bereidingswijze
-
1Doe om de hamburgers te maken het rundergehakt in een kom. Voeg de knoflook, de tijm, het zout en de peper toe en roer goed door elkaar. Verdeel in zes ballen van elk ongeveer 160 g. Rol stevig op tot een bal en druk dan lichtjes met de handpalm naar beneden om een hamburger te vormen. Zet ongeveer een uur in de koelkast om op te stijven.
-
2Zet een vierkante grillit van 26 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset op middelhoog vuur. Bestrijk de doormidden gesneden hamburgerbroodjes met olijfolie en bak ze in de grillit tot ze goudbruin en licht dichtgeschroeid zijn en grillstrepen hebben.
-
3Verhoog in dezelfde grillit het vuur en bak de hamburgers in porties tot ze aan beide kanten goed bruin zijn. Haal de hamburgers uit de grillit en leg er een plakje mozzarella op. Leg ze in de rechthoekige ovenschaal van 26 cm uit de Heritage-serie van Le Creuset en plaats gedurende 5-10 minuten in de oven (voorverwarmd op 180 °C/160 °C hetelucht/gas op stand 4) om ze naar wens te garen. Smeer de sriracha-mayonaise over de onderkant van de broodjes en bedek met koolsalade en ingelegde uitjes. Leg de hamburger met kaas erop en bedek deze met de bovenkant van het broodje.
-
4Leg ze terug in de warme schaal en serveer met een satéprikker door de bovenkant.