In gesprek met: Anna Jones
Met het natuurlijke groen van Bamboo, de nieuwe kleur van Le Creuset, als inspiratie heeft de vegetarische chef-kok en voedselschrijfster Anna Jones heerlijk eenvoudige recepten gecreëerd die uw bord zullen ‘herwilderen’ met verse, seizoensgebonden ingrediënten.
Shop bambooHet ‘herwilderen’ van uw bord met verse, seizoensgebonden producten geeft u de kans om uw band met de natuur te versterken en duurzaamheid onderdeel te maken van uw gerechten, zegt vegetarische chef-kok en voedselschrijver Anna Jones.
Anna Jones staat bekend als de 'stem van de moderne vegetarische keuken' en liefhebbers van haar heerlijke, plantaardige eten kunnen geen genoeg krijgen van haar kookboeken, krantenrubrieken en recepten. Hier deelt Anna seizoensgebonden gerechten die geweldig smaken en goed zijn voor ons en de planeet. Maar eerst vertelt ze over haar culinaire reis naar de kok die ze vandaag de dag is geworden.
U begon 12 jaar geleden met het eten van alleen plantaardig voedsel. Wat was uw inspiratie voor die verandering?
Heeft dat uw idee over de seizoensinvloeden en duurzaamheid van het voedsel dat u eet veranderd?
Heeft u een typische kookstijl?
Hoe hebt u deze recepten voor Le Creuset gecreëerd?
Gebruikt u gefoerageerde en wilde ingrediënten in uw gerechten?
Wat zijn uw drie belangrijkste tips voor meer duurzaamheid in de keuken?
Nr. 2 Verspil minder. Het tweede meest effectieve dat we kunnen doen, is ervoor zorgen dat we het eten dat we kopen niet verspillen. Kijk eerst even wat u nog moet opmaken voordat u naar de winkel gaat. Wees niet bang om vergelijkbare ingrediënten in recepten te gebruiken, bijvoorbeeld zoete aardappelen in plaats van aardappelen, en maak eerst op wat u hebt, voordat u meer koopt.
Nr. 3 Houd rekening de energie die u verbruikt wanneer u kookt. Koken in één pan is zuiniger in energieverbruik en bespaart u geld.