In karnemelk gemarineerde lamskoteletten met ingelegde rode ui en raita

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
In karnemelk gemarineerde lamskoteletten met ingelegde rode ui en raita
Het marineren van de lamskoteletten in karnemelk voegt smaak toe en maakt het lamsvlees nóg malser. Neem de tijd om het vet van de lamskoteletten eerst op de grill te leggen voor extra knapperigheid.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE IN KARMEMELK GEMARINEERDE LAMSKOTELETTEN
  • 8 lamskarbonades
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 350 ml karnemelk
  • 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • Zeste van 1 citroen
VOOR DE INGELEGDE RODE UIEN
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • Sap van 2 citroenen
  • 5 g zeezout
VOOR DE KOMKOMMER RAITA
  • 150 ml yoghurt
  • ½ komkommer, geraspt
  • 10 g verse munt, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
VOOR DE BIJGERECHTEN
  • 2 aubergines, in lange staafjes gesneden
  • ¼ watermeloen, in driehoekjes gesneden
  • 1 citroen, in partjes gesneden om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Kruid om te beginnen de lamskoteletten met peper en zout.
  • 2
    Meng de karnemelk, knoflook en citroenzeste in een grote schaal. Leg de gekruide karbonades in het karnemelkmengsel en masseer in het vlees. Marineer in de koelkast voor minimaal 2 uur, of een hele nacht.
  • 3
    Doe de dun gesneden rode uitjes in een kom om de ingelegde uien te maken. Strooi 5 g zeezout over de uien en masseer ze tot ze hun sap vrijgeven. Knijp vervolgens het sap van 2 citroenen erover uit en laat even staan.
  • 4
    Doe voor de raita de yoghurt, de geraspte komkommer, de munt, het citroensap, de knoflook, het zout en de peper in een kom en roer goed door elkaar.
  • 5
    Verwarm de oven voor op 180°C/160°C hete lucht/gas op stand 4.
  • 6
    Zet een ondiepe rechthoekige grillit van 30 cm uit de Signature-collectie van Le Creuset op middelhoog vuur. Haal de karbonades uit de koelkast en uit de marinade (gooi de marinade weg). Dep de marinade af met keukenpapier.
  • 7
    Leg de karbonades met de vetkant omlaag op de hete grill om het vet te smoren. Bak zodra het lamsvet krokant is het vlees kort aan op de grill tot er grillstrepen ontstaan. Haal van het vuur en plaats de hele grillit voorzichtig in de oven en bak nog 8-10 minuten of naar wens.
  • 8
    Haal het lamsvlees zodra het gaar is van de grill en laat het 5 minuten rusten. Laat vlees altijd even rusten; zo blijft het sappig en mals. Schep ondertussen de gesneden aubergines door elkaar in een kom met olijfolie, zout en peper. Gril de aubergines tot er grillstrepen ontstaan en haal ze van de grill zodra ze gaar zijn.
  • 9
    Serveer de lamskoteletten met de auberginestaafjes, gegrilde watermeloen, ingelegde uien en komkommerraita.