- Zuivelproducten
Ingrediёnten
- 80 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 180 g bloem
- 500 ml halfvolle melk
- 3 eidooiers
- 5 g zout
- 5 g gemalen peper
- 50 g Roquefort of gemarmerde kaas
-
Bereidingswijze
-
1Meng de bloem en de melk in een mengkom, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, met zout en peper.
-
2Laat het beslag vóór het bakken een uur rusten op kamertemperatuur. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in en giet het mengsel erin, waarbij u de cups tot ¾ vult.
-
3Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak 40 minuten lang op 160 °C en bak 10 minuten lang af op 180 °C.
-
4Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm. Leg ze zodra ze zijn afgekoeld op een bakplaat. Plaats een stuk Roquefort op iedere cannelé en gril ze 5 minuten lang op 220 °C.
-
5Serveer warm met een salade.
-
6Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.