Kaiserschmarrn met in rum geweekte rozijnen en kleverige gekarameliseerde citrusvruchten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Kaiserschmarrn met in rum geweekte rozijnen en kleverige gekarameliseerde citrusvruchten
Deze traditionele, luchtige pannenkoek uit Duitsland is gezelligheid in een pan! Hij zit vol in rum geweekte rozijnen en wordt in hapklare stukjes gesneden en vervolgens in kleverige gekarameliseerde citrusvruchten gedrenkt.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE IN RUM GEWEEKTE ROZIJNEN
  • 250 g gemengde rozijnen
  • 80 ml rum van goede kwaliteit
VOOR DE KLEVERIGE CITRUSVRUCHTEN
  • 4 sinaasappels of clementines
  • 30 g kristalsuiker
  • 50 g boter, in blokjes gesneden
  • Sap van 1 sinaasappel
VOOR HET KAISERSCHMARRN-BESLAG
  • 200 ml melk
  • 5 ml vanille-extract
  • 140 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
  • 4 grote scharreleieren, gesplitst
  • Snufje zout
  • 30 g kristalsuiker
  • Bakspray
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de rum en rozijnen in een kom, meng en laat 30 minuten weken.
  • 2
    Om de plakkerige citrusvruchten te maken, snijdt u de boven- en onderkant van de sinaasappels. Snijd de schil voorzichtig weg met een scherp mes om het vruchtvlees van de citrusvrucht te onthullen en snijd in 4 schijfjes.
  • 3
    Verhit een pan op middelhoog vuur, voeg de suiker toe en laat langzaam karamelliseren. Als de suiker goudbruin is, voegt u de citrusschijfjes en boter toe en laat u het smelten. Voeg vervolgens het sinaasappelsap toe en laat nog 2 minuten koken. Zet opzij als het een plakkerig en stroperig geheel is.
  • 4
    Klop voor de Kaiserschmarrn de eidooiers, 1 el suiker, vanille en een half kopje melk in een kom. Roer langzaam het meel erdoor tot een gladde massa ontstaat en voeg dan de resterende melk toe. Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken ontstaan. Spatel de eiwitten voorzichtig door het mengsel van eidooier en melk.
  • 5
    Vet een Le Creuset Signature Koekenpan van 26 cm in met bakspray en zet deze op een laag vuur. Schenk het mengsel in één keer in de pan en laat de randen garen. Strooi de helft van de rozijnen erover. Zodra er zich bellen op het oppervlak beginnen te vormen, kunt u het geheel omdraaien. Maak met een spatel de randen van uw Kaiserschmarrn los voordat u de helft van de in rum geweekte rozijnen door het beslag strooit. Draai de Kaiserschmarrn snel om en laat de andere kant 5-8 minuten lang doorbakken totdat deze stevig en donkerbruin is maar niet aanbrandt. Haal de pannenkoek uit de pan en snij in hapklare stukjes.
  • 6
    Bestrooi met poedersuiker en serveer warm met de resterende in rum geweekte rozijnen en de plakkerige sappige citrusvruchten.