- Noten & Zaden
Ingrediёnten
- 65 g voorgegaarde geroosterde kastanjes
- 375 ml volle melk
- 1 tl vanillepuree
- Zeste van 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 2 tl honing
- 100 g 70% pure chocolade, plus extra voor het opdienen
- Slagroom of melkschuim, om op te dienen
-
Bereidingswijze
-
1Hak de kastanjes fijn en doe ze in een middelgrote braadpan van Le Creuset. Voeg de melk, vanillepuree, sinaasappelzeste en het kaneelstokje toe.
-
2Breng de melk op middelhoog vuur aan de kook, waarbij u af en toe roert. Zet het vuur uit en laat de melk een paar minuten trekken. Voeg de chocolade en de honing toe aan de warme melk en verwijder het kaneelstokje. Mix met een staafmixer tot een smeuïg en fluweelachtig mengsel.
-
3Serveer warm in mokken van 350 ml van Le Creuset met slagroom of melkschuim en een royale besprenkeling van geraspte chocolade.