Kastanje-chocolademelk

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
1-2 1-2
Kastanje-chocolademelk
De perfecte traktatie voor na het diner. Geniet van iedere slok van deze rijke, warme chocolademelk met knapperige kastanje! Lekker met boterachtig zandgebak of biscotti.
INGREDIЁNTEN
  • Noten & Zaden
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 65 g voorgegaarde geroosterde kastanjes
  • 375 ml volle melk
  • 1 tl vanillepuree
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl honing
  • 100 g 70% pure chocolade, plus extra voor het opdienen
  • Slagroom of melkschuim, om op te dienen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Hak de kastanjes fijn en doe ze in een middelgrote braadpan van Le Creuset. Voeg de melk, vanillepuree, sinaasappelzeste en het kaneelstokje toe.
  • 2
    Breng de melk op middelhoog vuur aan de kook, waarbij u af en toe roert. Zet het vuur uit en laat de melk een paar minuten trekken. Voeg de chocolade en de honing toe aan de warme melk en verwijder het kaneelstokje. Mix met een staafmixer tot een smeuïg en fluweelachtig mengsel.
  • 3
    Serveer warm in mokken van 350 ml van Le Creuset met slagroom of melkschuim en een royale besprenkeling van geraspte chocolade.